Takläggare

Takläggning

Som byggare och byggföretag är det viktigt att besitta kunskap inom många områden. Självklart kan vi även byta och lägga om tak så att huset är skyddat året om. Vi samtalar mer än gärna med er för att komma fram till bästa lösningen anpassat efter era behov. Gråbo Byggtjänst arbetar inom Göteborg med omnejd. Detta ger många av våra kunder tillgång för snabba och säkra byggarbeten.

En trygg takläggare

När man lägger tak kan man ibland behöva anpassa typ efter hur husets eller byggnadens konstruktion är uppbyggd. Vi hjälper er mer än gärna att komma fram till bästa lösningen och fixar sedan hela eller delar av arbetet. Vad ni vill ha hjälp med och under vilken omfattning är helt upp till er, men vi finns alltid där för att leverera moderna och säkra resultat. Takläggning av alla slag och självklart är vi kvalitetssäkrade för jobbet samt besitter de försäkringar som krävs.

Då är det dags för ett takbyte

Taket utgör en av de mest utsatta delarna på en fastighet. Väder och vind nöter hårt på dess yta vilket tids nog gör renovering eller takbyte oundvikligt. Man hur vet man egentligen att det är dags att ta kontakt med en takläggare?

För att kunna känna sig säker är det bäst att kontrollera sitt tak regelbundet. Åtminstone en gång per år, både utvändigt och invändigt, för att upptäcka eventuella brister eller skador i tid. Lyft på pannorna och kontrollera så att läkten inte börjat ruttna. Se också efter så att det inte finns sprickor i takpappen. Spruckna, skadade pannor ska i sin tur bytas ut liksom rostiga, vittrade plåtdelar ersättas med nya. Passa även på att rensa taket och hängrännorna från mossa, löv, barr och skräp så ökar du takets livslängd. Uppe på vinden kan du leta efter tecken på fukt så som dålig lukt, fläckar eller synlig mögeltillväxt.

Givetvis kan vi som takläggare i Göteborg hjälpa dig om du vill känna dig trygg och få ett säkert, sakkunnigt utlåtande.

Kostnaderna för ett nytt tak

Den förväntade kostnaden för en takrenovering eller takläggning styrs av en rad olika faktorer. Ytan på taket, vilket material man använder, ursprungligt skick, vinklar, rörgenomföringar, antal skarvar och säkerhetsanordningar. För att bedöma priset behöver vi därför komma ut på ett hembesök till dig i Göteborg innan vi kan lämna över offerten på arbetet. Givetvis kommer du kunna nyttja Rotavdraget på arbetskostnaden när du anlitar våra takläggare vilket gör våra redan prisvärda tjänster ännu förmånligare.

En av de vanligaste orsakerna till att någon avstår kunnig hjälp och väljer att byta tak själv är just önskan om att undkomma kostnaderna. Ett beslut som dock visat sig kunna bli dyrare i längden. Det krävs kunskap och adekvat utrustning för att genomföra uppgiften korrekt. Felaktigt förfarande kan dels förkorta dess livslängd men också innebära att taket inte skyddar mot fukt och väta som tänkt. Ytterligare en viktig aspekt att räkna in är garantin du får när en kunnig takläggare utför jobbet. Vi tar fullt ansvar för det vi levererar och åtgärdar omgående eventuella fel och brister vi mot förmodan åsamkat.

Nytt tak - En värdefull investering

Även om ett takbyte oftast är förenat med större kostnader och kan upplevas påfrestande bör det främst betraktas som en god investering. Ett nytt tak ökar fastighetens värde, förlänger dess livslängd samt lyfter även dess yttre rent estetiskt. Väljer man att ignorera behovet kan man istället förvänta sig både större kostnader och mer påfrestande åtgärder i framtiden. Även de minsta skadorna kan snabbt eskalera och skapa omfattande problem. Problem som kan medföra att också ytterligare delar av tak- och huskonstruktionen behöver bytas.

Chansa inte utan när det är dags att byta tak på ditt hus i Göteborg, kontakta oss så genomför vi snabbt och prisvärt uppgiften åt dig. Här får du hjälp av pålitliga takläggare med mångsidig erfarenhet av både större och mindre takuppdrag. Vi vet vad som krävs vid alla takläggningsarbeten och hur vi ska tillgodose kundernas varierande behov och krav.